KIRŞEHİR / MERKEZ - Hüsnü M. Özyeğin İlkokulu

Okulumuz Tarihcesi

Tarihçemiz

Okulumuz Eğitim Öğretim Hayatına : Şehrin Ortasında Bulunan Kale Üzerinde İdari Mektebinin İlk Kısmı Olarak Başlamıştır. O Zamanlar Üç Yıllık Mektepler Yaygın Olmasına Karşın Okul Beş Yıllıktı Ve İlkokul Diploması Veriyordu.

1923/24 Öğretim Yılında Yapılan Teşkilat Değişikliği Nedeniyle, İdari Mektebinden Ayrılarak "1.Kale İlkokulu" Adını Almıştır. Bu Ad Altında 25.12.1928 Yılına Kadar Kale'de Kalmış Ve Eğitim-Öğretime Orada Devam Etmiştir.

Bu Tarihten Sonra, İnşaatı Tamamlanan Şimdiki Cumhuriyet İlköğretim Okulunun Yıktırılan Eski Binasında Aşıkpaşa Mahallesinde Bulunan 3 Sınıflı Aşıkpaşa İlkokulu İle Birleştirilerek "Gazi İlkokulu" Adı İle Eğitim-Öğretime Başlamıştır.

Okumuza Gazi Adı : O Yıllarda Şehrimizde Valilik Yapan "Nazım Bey" Tarafından Verilmiştir. Okulumuz 9 Yıl Burada Faaliyet Gösterdikten Sonra 12.04.1938 Tarihinde Meydana Gelen Büyük Depremde, Okul Kullanılmaz Duruma Gelmiş Ve Ders Yılı Sonuna Kadar Okul Bahçesinde Devam Edilmiştir.1938/39 Öğretim Yılında Kayabaşı Mahalle"sinde Yapımı Tamamlanan İnönü İlkokulu Binasına Geçici Olarak Yerleşmiş Ve İki Öğretim Yılında Orada Kalınmıştır.

1939 Yılı Sonlarına Doğru, Şimdi İçinde Bulunduğumuz Bina Tamamlanmış Olduğundan 1940/41 Öğretim Yılında "Gazi İlkokulu" Adı İle Birlikte Kendi Binasına Taşınmıştır.

Okulumuz Gazi İlkokulu Adı Altında 6.000 'İn Üzerinde Öğrenci Mezun Etmiştir. Bu Öğrencilerin İçinden;

Doktor, Avukat, Mühendis, Subay,Öğretmen Ve Millet Vekili Gibi Yurdumuzun Kalkınması İçin Emek Sarfetmiş , Nice Saygın Kişiler Yetişmiş Ve Hizmet Vermişlerdi

01.07.1993 Tarihinde Okulumuz İlköğretim Okuluna Dönüştürülmüştür. 1993/94 Öğretim Yılında 6.Sınıflara Öğrenci Kaydedilmiş Olup O Tarihten İtibaren Eğitim Öğretim Hayatına "Gazi İlköğretim Okulu" Adı Altında Devam Etmektedir..........!!!!

2008-2009 Öğretim Yılında 25 Ekim 2009 tarih itibariyle valilik bahçesinde hayırsever işadamı Hüsnü M. ÖZYEĞİN tarafından yaptırılan 16 derslikli okula taşınmış ve ismi Hüsnü M. Özyeğin İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında 4 + 4 + 4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte okulumuz 1-2-3-4. sınıfları Hüsnü M. Özyeğin İlkokulu adıyla hizmet vermeye başlamıştır.

Yayın: 21.10.2014 - Güncelleme: 25.12.2023 08:44 - Görüntülenme: 2482